Toimintakertomus

Alla olevan linkin kautta löydät yhdistyksemme toimintakertomukset:

https://www.osakeliitto.fi/yhdistys/varsinais-suomen-osakesaastajat/toimintakertomukset/

 

Varsinais-Suomen Osakesäästäjät Ry toimintakertomus v. 2015

 

Hallitus                                                                       

Matti Vikström, puheenjohtaja

Jani Koivunen, varapuheenjohtaja

Ulla Wihervaara, sihteeri

Karri Salmi, rahastonhoitaja

Heidi Heinonen

Pentti Kajala

Mikko Kervilä

Jorma Pellinen

Jussi Suoyrjö

 

Tilintarkastajat

Osmo Valovirta KHT, Ernst & Young Oy

Janne Lehtonen KHT, Ernst & Young Oy

Varalla Ernst & Young Oy

 

Kirjanpito

Heinoja Oy

 

Jäsenmäärä

Varsinais-Suomen Osakesäästäjien jäsenmäärä on jatkanut voimakasta kasvua vuoden 2015 aikana 1541 jäsenestä 1907 jäseneen.

 

Toiminta

Toimintamme vuonna 2015 jatkui tavanomaisen vilkkaana ja monipuolisena. Sääntömääräiset kokoukset pidettiin 20.5. (kevätkokous) Panimoravintola Koululla ja 24.11. (syyskokous) Turun Kaupungin Kirjaston Studiolla. Kevätkokouksen yhteydessä Ahola Transport piti yritys- ja antiesittelyn. Syyskokouksessa erovuoroisista Mikko Kervilä ja Jani Koivunen valittiin uudelleen. Erovuorossa ollut Pentti Kajala oli ilmoittanut, ettei ole käytettävissä. Uutena jäsennenä hallitukseen valittiin Tarja Kajala. Hallitus kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa. Tarvittaessa asiat hoidettiin sähköpostitse.

 

Kuukausikokous

Kuukausikokous on kokoontunut Turun Kaupungin Pääkirjaston Studiossa kahdeksan kertaa vuoden aikana. Huhtikuussa emme kokoontuneet koska kuukauden ensimmäinen torstai oli pääsiäisviikolla ja huhtikuulle osui useita tapahtumia.

Esitelmöitsijöinä olivat Veikko Karhulahti kahdesti OP-Private, Santtu Tolonen LähiTapiola, Mikko Aaltonen Pohjola Markets, Vesa Engdahl S-Pankki, Spotless Tea Bag yritys ja antiesittely, Christer Fagerström Ålandsbanken ja Matti Vikström.

Jatkoimme sijoituskeskusteluja ja kokoonnuimme Panimoravintola Koulun Historianluokassa kaikkiaan kahdeksan kertaa. Keskusteluun otti osaa n. 10 -15 henkeä/ tilaisuus. Näissä kokouksissa oli yhteensä n. 500 osallistujaa.

 

Sijoitusristeily

Perinteisen Sijoitus piknik- risteilyn järjestimme 18.4.2015. Ohjelmassa oli maailman ja Suomen näkymät, ekonomisti Timo Vesala LähiTapiola Varainhoito, Venäjän näkymät salkunhoitaja Kuldar Ruhuorg FIM ja markkinakatsaus johtaja Mika Saarinen Nordea. Päätteeksi pidimme sijoituspaneelin, jossa luennoitsijat esittivät näkemyksiään yrityksistä ja vastasivat yleisön kysymyksiini. Risteilylle osallistui 96 henkeä.

 

Yritysesittelyt

Edellä mainittujen tilaisuuksien lisäksi Panimoravintola Koululla järjestettiin seuraavat tilaisuudet/ yritysesittelyt:

9.2. Suominen jonka lisäksi Juha Vihervaara TSOP piti markkinakatsauksen, 18.3. Soprano ja Raute, 14.4. Innofactor ja Solteq, 27.5. Talenom yritys- ja antiesittely, 2.6. Marketnoze yritys- ja antiesittely,18.8 Elisa ja Odin rahastoyhtiö esittely, 22.9 Aspo ja OP- Private, 18.11. SSH Communikations Security ja Soprano, 2.12 Alma Media ja Munksjö, 19.4 ja 15.9. osallistuimme Danske Bankin yhdistyksemme jäsenillemme järjestämään taloustunnille ja 2.9. Taaleritehtaan lounastilaisuuteen. Näihin tilaisuuksin otti osaa n. 500 henkilöä sisältäen niin kevät- kuin syyskokouksen.

 

Yhteiskuljetukset tapahtumiin

Järjestimme yhteiskuljetukset 25.3. Tampereen sijoitusmessuille, 9.4. Telesten yhtiökokoukseen, 17.9. Arvopaperin Rahapäiville, 22.10.listaamattomien yhtiöiden sijoitusmessulle sekä 12.11. Sijoitus Investiin. Kuljetuksiin otti osaa yhteensä 200 henkilöä.

Järjestämiämme tapahtumia ja kuljetuksia oli vuoden aikana 27, joihin otti osaa yhteensä n.1250 henkilöä.

 

Sijoituskurssi

Turun kesäyliopisto järjesti 27. – 28. 3 ja 16. – 17.10.2015 Sijoittamisen peruskurssin, johon jäsenillemme tarjottiin alennettuun hintaan osallistumismahdollisuutta. Matti Vikström kävi 27.10.2015 kertomassa yhdistyksemme toiminnasta ja sijoittamisesta Turun alueen RIL:n eläkeläiskerholle.

 

Tämän lisäksi ilmoitimme jäsenillemme mm seuraavista alan tapahtumista:

11.3. Varsinais-Suomen Veronmaksajat, Vero 2015 Tapahtuma Helsingissä, jonne järjestimme yhteiskuljetuksen, 15.9. Danske Bankin Taloustunti, 18.3. sekä 20.11. Pörssi-ilta Mauno Koivisto Keskuksessa. Tapahtumiin osallistuminen oli runsasta.

 

Liittoedustus

Matti Vikström on kuulunut liitonhallitukseen varajäsenenä ja hänet valittiin varsinaiseksi jäseneksi Oulun liittokokouksessa. Pentti Kajala ja Ulla Wihervaara olivat yhdistyksemme edustajia liittovaltuustossa. Osakesäästäjien liittovaltuuston kokoukset pidettiin Hyvinkäällä 24.5. ja 24.10, joihin osallistui Ulla Wihervaara. Matti Vikström ja Ulla Wiherwaara edustivat yhdistystämme Oulunseudun Osakesäästäjien 30-vuotisjuhlassa.

 

Talous

Vuoden aikana varain hankinta oli 14015,50 € joka koostui jäsenmaksuista 10595,50 € ja tapahtumien osallistumismaksuista 3420,00 €. Toiminnastamme aiheutuneet kulut olivat 14924,85 €. Toiminnallinen tulos oli alijäämäinen 910,35 €.